VikkeEngman Tyhjänpuhujia on tarpeeksi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 s sitten

Hallitukselle sattui ”tekninen moka” – Petteri Orpo lupaa: Sotaveteraanien tilanne korjataan

41 min 39 s ago

Sotaveteraanien asema nousi esille tänään eduskunnassa, kun käsittelyssä oli ensi vuoden budjetti. Useat kansanedustajat nostivat esiin sen, että sotaveteraanien tilannetta heikennetään ensi vuonna. Perussuomalaiset nosti asian esiin heti ryhmäpuheessaan.

Kyse on hallituksen esityksestä siitä, että kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien indeksikorotukset jätetään tekemättä ja kansaneläkeindeksi jäädytettäisiin vuoden 2018 tasolle.

Petteri Orpo kuittaili suoraan Antti Rinteelle: ”Miksi pitää olla tuollainen riidankylväjä?”

54 min 9 s ago

Kokoomuksen ja sdp:n puheenjohtajat nokittelivat toisiaan tänään, kun eduskunta käsitteli ensi vuoden budjettia.

Ensin suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tylytti valtiovarainministeri Orpoa siitä, että tämän budjetti on ”kylmää kyytiä” pienituloisille. Rinteen mielestä Orpolla ei ole mitään viestiä niille, jotka eivät ole työmarkkinoilla.

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari vastasi tähän ensin, että miksi sdp:lle ei riitä se, että Sipilän hallituksen aikana on tullut yli 100 000 työpaikkaa lisää.

”Poliittisesti helppoa, posketon hintalappu” – Perussuomalaiset lähti kävelemään puolueiden ilmastoneuvotteluista

1 tunti 49 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaiset ilmoittaa irtautuneensa eduskuntapuolueiden yhteisestä ilmastotyöryhmästä. Eduskuntapuolueet sopivat marraskuun loppupuolella perustavansa työryhmän kuukauden ajaksi tarkoituksenaan pohtia lisää keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Perussuomalaiset puhuu tiedotteessaan ”yhä kovemmista tavoitteista”, joita puolueet kehittävät. Perussuomalaisten mielestä kyse on EU:n päästötaakanjaon uusimisesta.

”Eihän kuka tahansa voi ostaa olutta kaupasta nytkään” – Kaupan liitossa aloittava ex-pääministeri ihmettelee Alkon monopolin perustelua

2 tuntia 12 min ago

Tammikuussa Kaupan liiton toimitusjohtajana aloittava ex-pääministeri Mari Kiviniemi kyseenalaistaa Kauppalehdessä Alkon monopolin ja sen perustelut.

Mestareiden liigan pudotuspeliparit arvottu

2 tuntia 15 min ago

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA suoritti maanantaina Mestareiden liigan neljännesvälieräparien arvonnat. Luvassa on monta todella mielenkiintoista taistoa.

Paris Saint-Germain arvottiin Manchester Unitedia vastaan. Tässä taistossa mitataan ManU-valmentaja Jose Mourinhon kunniaa. On tietysti mahdollista, että Mourinho saa potkut ennen helmi-maaliskuussa pelattavia PSG-otteluita.

PSG ei ole koskaan voittanut Mestareiden liigaa. Ökyahoitteisen joukkueen yllä se on melkoinen henkinen taakka.

Puolustusministeri Niinistöltä tylytys VU:ssa: ”Professori tekee itsestään pellen” hävittäjäväitteellä

3 tuntia 41 min ago

Suomi tarvitsisi ennemmin 100 uutta hävittäjää kuin 47, katsoo puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) Verkkouutisten haastattelussa.

Kylmä suihku Sipilän ja Orpon hehkutukselle – Velkakäänteen selitys: Kertaluonteiset tulot

4 tuntia 25 min ago

Hallitus iloitsi viikonloppuna käänteestä, jonka myötä Suomi pystyy lyhentämään valtionvelkaansa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) arvioivat hallituksen harjoittaman talouspolitiikan selittävän osaltaan saavutusta, mutta valtiovarainministeriön mukaan ilmiö johtuu lähinnä kertaluonteisista tuloista.

Irtisanomiskiista viimein päätökseen eduskunnassa – Juhana Vartiainen: Valtataistelu paljasti ay-liikkeen karvat

5 tuntia 4 min ago

Kädenvääntö niin kutsutusta irtisanomislaista muuttui jo symboliseksi valtataisteluksi, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Lopulliseen päätökseen kamppailu viedään eduskunnassa maanantaina ja tiistaina.

Ennuste Suomen taloudesta laskee: ”Huippusuhdanne on taittunut – kasvu palautuu lähemmäs normaalia”

5 tuntia 45 min ago

Suomen talous kasvaa 2,5 prosenttia vuonna 2018 ja 1,5 vuonna 2019, ennustaa valtiovarainministeriö.

Ministeriä laskee molempia ennusteitaan hieman, sillä vielä syyskuun arviossaan ministeriö ennakoi kasvuvauhdin yltävän ensi vuonna 1,7 prosenttiin ja olevan tänä vuonna kolme prosenttia.

”Suomen talous kasvaa 2,5 prosenttia vuonna 2018. Kasvu hidastuu edellisvuodesta mutta on edelleen nopeaa. Maailmankauppa hidastuu kaupan esteiden lisääntyessä, mikä hidastaa viennin kasvua ja näkyy myös investointiodotuksissa”, ministeriö toteaa.

Mika Ihamuotilalta suorat sanat Ylellä: ”10 vuoden päästä ei ole enää suomalaista Ameria – eikä henkilökuntaa”

6 tuntia 4 min ago

Suomella on suuri ongelma, joka näkyy muun muassa urheiluvälinekonserni Amer Sportsin myynnissä Kiinaan, harmittelee hallitusammattilainen, talousvaikuttaja Mika Ihamuotila. Hän puhui tytäryhtiötalouden haitoista Ylen aamutelevisiossa.

Suomen autokanta häviää selvästi Ruotsille ja Norjalle – Valtion tutkimus: Maaseutu kärsii dieselveron korotuksissa

6 tuntia 48 min ago

Suomen autokanta on selvästi vähemmän arvokas kuin vertailumaissa Ruotsissa ja Norjassa, selviää uudesta tutkimuksesta.

Suomen muutokset autoverotukseen vuosina 2003, 2008 ja 2012 eivät näytä vaikuttaneen merkittävästi uusien autojen määrään tai heijastuneen vanhojen autojen poistumiseen autokannasta, uusi tutkimus osoittaa.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT), Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) ja Berkeleyn yliopiston tutkijat arvioivat auto- ja polttoaineverojen muutosten vaikutuksia Suomen, Ruotsin ja Norjan autokantoihin.

Suomen hävittäjähankinta: ”Entä jos ostettaisiin vain 47? Tämä ei ollut vitsi”

7 tuntia 43 min ago

Taloustieteen professori Roope Uusitalo herättää keskustelua Suomen hävittäjähankinnan koosta. Tarvitseeko Suomi juuri 64 hävittäjää ja millä perustein, professori kysyy Twitter-palvelussa.

”Entäs jos ostettais vain 47? Säästyisi muihin tarpeisiin muutama miljardi”, Uusitalo pohtii päivityksessään.

Hesburger varautuu jo: ”Jos asiakkaamme eivät syö lihaa, totta kai meidän on pakko luopua siitä”

8 tuntia 41 min ago

Voisitko luopua yksityisautoilusta, lasten hankkimisesta, lentämisestä tai lihansyönnistä? Hampurilaisketju Hesburger on toteuttanut dokumenttielokuvan, jossa se painottaa yksilön ja myös yritysten ympäristö- ja ilmastovastuuta. Dokumentti käsittelee yksilöiden kautta näitä neljää, merkittävästi hiilidioksidipäästöihin vaikuttavaa teemaa.

Yksi niistä on lihankulutus, joka osuu lähelle Hesburgerin omaa toimintaa. Hesburgerin perustajat Heikki ja Kirsti Salmela kertovat dokumentissa, että hampurilaisketju kehittää uudenlaisia, kasviproteiinipohjaisia tuotteita.

EU-johtajilta kylmää kättä – Brittipääministeri jäi yksin, mutta EU:n linja rakoilee

9 tuntia 2 min ago

Britannian erosopimuksen läpimeno maan parlamentissa ei vahvistunut torstain huippukokouksen jälkeen. Eurooppalainen media arvioi pääministeri Theresa Mayn EU-johtajilta saamat vakuuttelut laihoiksi.

EU-johtajat kokoontuivat viime torstaina Brysseliin kaksipäiväiseen kokoukseen, jonka asialistalla oli muun muassa brexit. Tarkoituksena oli laatia kannanotto, joka auttaisi Mayta saamaan erosopimuksen hyväksytyksi parlamentissa. Viime maanantaina May joutui perumaan äänestyksen brittiparlamentissa, koska tappio näytti varmalta.

Suomen hävittäjäkisa: USA:ssa haarukoidaan nyt F-35-koneen hintalappua – ”Kaikkein kallein ohjelma aina 2020-luvun lopulle”

16.12.2018 19:44

Suomi valmistautuu tekemään vuonna 2021 arviolta 7–10 miljardin euron päätöksen, kun vanha Hornet-kalusto vaihdetaan uusiin monitoimihävittäjiin. Yhteensä Suomi tilaa 64 hävittäjää.

Yhdysvaltain kongressin budjettitoimisto CBO arvioi raportissaan (12/2018) Kauppalehden mukaan, että maan ilmavoimien (U.S. Air Force) koko kaluston vähittäinen uusiminen maksaa keskimäärin 15 miljardia dollaria vuodessa 2020-luvulla.

Suomen historiallisen käänteen syy ihmetyttää – Petteri Orpo: ”Ajan tasalla ollaan!”

16.12.2018 19:02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoivat sunnuntaina, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008. Sipilän ja Orpon mukaan valtiokonttorin ei tarvitse nostaa loppuvuodelle kaavailtua 2,2 miljardin euron lainaerää.

Lue tarkemmin: Juha Sipilä hehkuttaa historiallista käännettä: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008”

Leijonille kävi köpelösti Pietarin urheilujuhlassa

16.12.2018 18:48

Venäjä ja Suomi kohtasivat sunnuntaina jääkiekon Euro Hockey Tour -ottelussa Pietarin Krestovski-jalkapallostadionilla. Yli 70 000 katsojan edessä pelatussa ottelussa Venäjä vei suomalaisia mennen tullen voittaen 5-0.

Kirill Kaprizov maalasi Venäjän avauserässä 1-0 -johtoon. Peli ratkesi toisessa erässä Venäjän johdettua Vasili Tokranovin, Nikita Nesterovin ja Vladislav Gavrikovin maaleilla jo 4-0. Mihail Grigorenko kaunisteli loppulukemat päätöserässä 5-0:aan.

Ajokorttikohu velloo edelleen: ”Kuinka monen muun viranomaisen palvelut on rakennettu samalla periaatteella?”

16.12.2018 18:26

Kansanedustajat Jukka Kopra (kok) ja Jyrki Kasvi (vihr) jatkavat liikenteen turvallisuusviraston Trafin kuljettajatietopalvelun ongelmien pohtimista. Molemmat ihmettelevät, miten on mahdollista, että yhden palvelun osion sulkeminen johti kaikkien Trafin sähköisten palveluiden sulkemiseen.

Mäkikotka Antti Aalto rohmuaa maailmancupin pisteitä

16.12.2018 17:41

Suomalaisella mäkihypyllä menee paremmin kuin moneen vuoteen. Antti Aalto on ollut maailmancupin kisoissa alkukaudella loistoiskussa ja napannut useita pistesijoja.
.
Lauantaina Sveitsin Engelbergissä Aalto oli 15:s. Sunnuntaina hänen sijoituksensa oli kymmenes. Maailmancupin pisteillä Aalto on ollut neljässä perättäisessä kisassa.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Aalto on sijalla 14. Pisteitä Aalto on kerännyt tällä kaudella enemmän kuin suomalaiset yhteensä viimeisen kolmen kauden aikana.

Krista Pärmäkoski on mitalikunnossa

16.12.2018 17:06

Krista Pärmäkoski antoi lupaavan näytteen kunnostaan sijoituttuaan sunnuntaina kolmanneksi Sveitsin Davosissa sunnuntaina 10 kilometrin vapaan kisassa hiihdon maailmancupissa. Therese Johaug voitti kisan 19,2 sekunnin erolla Pärmäkoskeen ja Ingvild Flugstad Östberg oli toinen 7,1 sekuntia Pärmäkoskea parempana.

Huulirasvakäryn tuoman kahden vuoden kilpailukieltonsa jälkeen tositoimiin palannyt Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki maailmancupin kisat yhtä lukuun ottamatta. Pärmäkoski on silti vakuuttunut, että Johaug olisi lyötävissä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat