Ville-Joonas Engman Viimeinen oikeistolainen

Asetun presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleihin

Suomi sai tammikuussa 2018 puolueita yhdistävän presidentin, joka on varmaankin hyvä asia polarisaation lisääntyessä. Toisaalta ehdolla oli vain läpisuomettuneita suurelta osin lähes sata vuotiaita yya-ajan latteuksia historian pimeimmiltä vuosikymmeniltä toistelevia sosialisteja. Ehdokkaat käsittelivät lähinnä silkkihansikkain asioita, joihin presidentin valtaoikeudet eivät edes riitä. Sauli Niinistö tuli valituksi ennen kaikkea siksi, että hänelle on tulossa lapsi, hänellä on pöhlö koira, kaunis vaimo ja jätti ottamatta kantaa mihinkään politiikan asiasisältöön. Silti osa politiikkaan kyllästyneistä tai vähät välittävistä jätti äänestämättä näissäkin vaaleissa. Kuuden vuoden päästä odottaa kuitenkin aika, jolloin tulee valita kokonaan uusi presidentti. Tämän presidentin tulee taas yhdistää kansaa ja saada tuntemaan kaikki osaksi jotain yhteistä. Siksi olen päättänyt asettua nukkuvien puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleissa. 

 

Presidentti Niinistö on usein todennut, että presidentillä on unilukkarin tehtävä. En jaksa katsoa mitä se tarkoittaa, mutta ainakin se kuulostaa nukkumiseen liittyvältä jutulta. Omaan hyvät unenlahjat, joten pystynen täyttämään vaalilupaukseni ja nukkumaan presidentille osoitetuissa tiloissa. Ulkopoliittisia tehtäviä hoidan kävelemällä kesäisin torilla ja turvallisuuspoliittista johtajuutta osoitan käyttämällä turvavyötä presidenttiauton takapenkillä. Näillä esimerkeillä osoitan suurta arvojohtajuuttani.

 

Politiikan asiasisältöön mentäessä nostan ilmastonmuutoksen aikamme suurimmaksi turvallisuusuhaksi, jota vastaan käymme kabineteissa taistoon viskiä siemaillen. Suomalaiset oluet ovat myös monesti hyvin ekologisesti tuotettuja, joten osana ympäristöpoliittista ulkopolitiikkaa teen suomalaisilla oluilla vienninedistämismatkoja ympäri maailmaa. Onnistun tässä tehtävässä varmasti paremmin, kuin edeltäjäni johtuen huomattavasti paremmasta englannin kielen taidosta ja myyntikokemuksesta, jota tulee koko ajan lisää kuluvien vuosien aikana. Lisäksi en vastusta mitään itsestään selviä fraaseja, kuten ”rauha on tärkeää” ynnä muuta vastaavaa. Nato-jäsenyyden mahdollisen hakemisen ja siihen liittyvän tietoisuuden lisäämisen jätän eduskunnan tehtäväksi.

 

Lisäksi vaimon puuttuessa jollekin julkisuudesta tai muuten vain parisuhteesta kiinnostuneelle henkilölle on tarjolla ensimmäisen naisen asema, kun minut valitaan presidentiksi. Mikäli sinulla on koira tai joku muu pöhlö elukka siitä voisi olla hyötyä, kun meistä muovataan lehdistössä Suomen oma pseudokuninkaallinen pariskunta. Tämä ei kuitenkaan ole täysin välttämätöntä, sillä saamme elukan puuttuessa varmasti Kremlistä jonkun rauhantakeeksi tarkoitetun pörröturkin. Itsenäisyyspäivän vastaanotolla joutuu kuitenkin seisomaan useita tunteja, joten hyvästä selästä tai kävelykepistä on varmasti apua. Mikäli kiinnostuit tehtävästä yhteystiedot löytyy lopusta.

 

Mikäli presidentillä on jotain päätösvaltaa kutsua linnanjuhliin osallistujia, aion kutsua sinne turhimoiden sijasta tätä maata pystyssä pitäviä tutkijoita, yrittäjiä ja omien alojensa ammattilaisia. Lisäksi tarvin kampanjaani varten kampanjapäällikön, useita kampanjatyöntekijöitä ja muita tukijoita. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan osaksi joukkuetta, ota yhteyttä.

 

#Presidentti2024

Ville-Joonas Engman

ville-joonas@engmanv.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Niin asetun minäkin!

Kyllä se niin on. Alan sinulle kilpailijaksi. En minäkään käynyt äänestämässä, vaikka jossain vaiheessa niin uhkasinkin tehdä, mutta nukuin senkin ajan, kuten puolueemme toimintamalliin kuuluu.

Ongelmaksi tässä tulee se, että puolue pitäisi saada rekisteröityä jotta se voisi asettaa ehdokkaan. Itse asiassa puolueemme voisi jo seuraaviin eduskuntavaaleihin asettaan kaksi ehdokasta: sinut ja minut, jos joku vaan jaksaisi puolueen virallisesti perustaa ja rekisteröidä. Ehkä Sauli voisi auttaa?

Itse muuten en tekisi noita vienninedistämismatkoja lainkaan. Pyrkisin vaan olemaan ja nukkumaan linnassa. Siihen on kaksi syytä: a) olen niin väsynyt, b) olen opiskellut; englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa, japania, ja kiinaa, mutta en mitään niistä ole niin hyvin oppinut että unissani liikaa puhuisin. Parempi siis pysyä vaan kotosohvalla. Ai niin joo, olen opiskellut myös viidennen asteen polynomifunktioita, mutta niin nukuksissa opiskellessani olin, etten enää yhtään muista millaisia ne olivat.

Tässä hiljan nukkuessani kuuntelin TV:tä - se on tapani. Joku siellä kertoi, että Jupiter on 1000 kertaa maapallon kokoinen. Siellä olisi minullekin tilaa.

Vaimon minäkin haluaisin: http://vehmaskangas.fi/TINKI_osaa1.pdf
Joo - se vika tossa on, että tuleva vaimoni ei halua minua - - - vielä. Mutta ehkä sitten mieli muuttuu kun olen nukkuva resitentti - siihen ainakin luotan.

Siitä en kovasti paljoa kanna huolta, että keitä linnan juhliin tulen kutsumaan. Kansanedustajat ja kaikki ministerit tottakai. Lisäksi ne jotka ovat lähellä sydäntäni. Se taitaa riittää. Lisäksi tottakai naapurit ja omat lapset.
Ehkä myös ne eri oikeusasteiden tuomarit jotka ovat ajatuksiani joskus ymmärtäneet. Vaikkakin pyrin ajattelemaan mahdollisimman vähän, koska se rasittaa, ja väsyttää.

Lemmikeistä pitää vielä sen verran todeta, että kun minut valitaan, eikä minulla siinä vaiheessa tietenkään lemmikkiä ole - enhän sellaista jaksaisi hoitaa, niin lemmikiksi ottaisi sitten heti heinäkuussa minipossun. Ne on niin kiva näköisiä, ja röhkivät kuten minä, ja sen verran nopeasti sellainen kasvaa, että jouluna sen saisi jo laittaa uuniin. Ai että kiva!

Tervetuloa kisaamaan!

Käyttäjän VikkeEngman kuva
Ville-Joonas Engman

Aivan mahtavaa!
Sillä haluan tuon kampanjapäällikön, että se hoitaa nää kannattajakortit ja muut juridiset jutut.

Juhani Vehmaskangas

Ja tätä Saulia tietysti tarkoitin: https://en.wikipedia.org/wiki/Better_Call_Saul
Hän jos kuka homman osaa hoitaa, ja jaksaa - jaksaminen on tärkeintä!

Toimituksen poiminnat